Wild Port of Europe – De Nieuwe Wildernis 2.0 (Teaser)

Wild Port of Europe – De Nieuwe Wildernis 2.0 is het nieuwste bioscoopfilmproject van Veldkijker in coproductie met EMS Films. De film komt in 2021 in de bioscoop.

Wild Port of Europe – De Nieuwe Wildernis 2.0 wordt een gedramatiseerde natuurfilm over de spectaculaire rijkdom, veerkracht en dynamiek van de natuur in het grootste en drukste aaneengesloten transport- en industriegebied van Europa.

De setting wordt gevormd door Port of Rotterdam, de Nieuwe Waterweg, de Oude en Nieuwe Maas, Port of Moerdijk, het Hollands Diep en de omliggende industriegebieden. 

De film is een ode aan de bijzondere flora en fauna die zich in deze gebieden, tegen alle verwachtingen in, minstens zo rijk – zo niet rijker en diverser – ontwikkelt als de natuur in onze Nederlandse nationale parken. Op de snijlijn tussen ogenschijnlijke tegenpolen – industrie en natuur – evolueert de klassieke ‘cycle of life’ hier tot de ‘Re-cycle of life’. Deze ontwikkeling wordt in beeld gebracht vanuit het perspectief van de dieren die in dit gebied leven.