Omroep Brabant | Spectaculaire filmrol voor oeverzwaluw in Moerdijk, eerste beelden Wild Port of Europe vrijgegeven

Omroep Brabant | Spectaculaire filmrol voor oeverzwaluw in Moerdijk, eerste beelden Wild Port of Europe vrijgegeven

MOERDIJK – Industrieterrein Moerdijk met haar oeverzwaluwen en het Hollands Diep spelen een belangrijke rol in de nieuwe natuurfilm De Nieuwe Wildernis 2 – Wild Port of Europe. De filmmakers hebben de eerste beelden van de gedramatiseerde documentaire vrijgegeven.

Na films over de flora en fauna in de Oostvaardersplassen en Amsterdam vormen nu de havens van Moerdijk en Rotterdam het decor. Wild Port of Europe gaat over de spectaculaire rijkdom, veerkracht en dynamiek van de natuur in het grootste en drukste transport- en industriegebied van Europa. De film wordt gemaakt door regisseur Mark Verkerk in samenwerking met Willem Berents.

Tegenpolen natuur en industrie
De filmmakers laten zien hoe natuur op de snijlijn tussen ogenschijnlijke tegenpolen naast elkaar kunnen bestaan. Hoewel het niet logisch klinkt, leven er veel dieren in het industriegebied. Dat komt volgens de makers doordat er veel ruimte is, met relatief weinig mensen en roofdieren.

In Moerdijk speelt de film zich onder meer af rond de oeverzwaluw die nestelt op een steenworp afstand van de chemische industrie. Ook zeehonden, meeuwen, lepelaars en de bunzing maken deel uit van het dierenrijk in de zeehavens.

Lees meer op de website van Omroep Brabant