Omroep Brabant | Makers Holland, natuur in de Delta: ‘Het was niet altijd een pretje’

Omroep Brabant | Makers Holland, natuur in de Delta: ‘Het was niet altijd een pretje’

EINDHOVEN – Bijna twee jaar zijn ze met de film bezig geweest, maar het resultaat mag er zijn. ‘Holland, natuur in de Delta’ is een adembenemende film over de natuur in de (Brabantse) Biesbosch. “De natuur lijkt zo relaxed, maar het was keihard werken, met de nodige stress.”

Willem Berents, cameraman en André Janse, productieleider, zijn trots op hun film ‘Holland, natuur in de delta’. Ze vinden ‘m beter dan de voorganger, ‘De Nieuwe Wildernis’, en dat was al een groot succes.

Wachten
Het filmen in de Biesbosch was een hele klus. Bij nacht en ontij trok de ploeg erop uit om mooie en indrukwekkende plaatjes te schieten. “Het waren vaak hele lange dagen met weinig slaap”, zegt Berents.

“Dieren laten zich natuurlijk niet regisseren. Het is vooral veel wachten. Er werd het nodige gevraagd van ons uithoudingsvermogen. Soms uren in een moeras waden, terwijl het ook nog eens hard regende. Het was niet altijd een pretje.”

300 frames per seconde
Berents kon beschikken over de meest geavanceerde camera, een zogeheten 6k, “9 maal full HD, 300 frames per seconde. In het pikkedonker was het lastig filmen, soms lichtten we een locatie helemaal uit en liepen we weg, in de hoop dat de dieren dat gingen doen wat we verwachtten.”

Lees meer op de website van Omroep Brabant