Holland, Natuur in de Delta – Trailer

Na het grote succes van de natuurfilm DE NIEUWE WILDERNIS komt nu de opvolger. De film HOLLAND – NATUUR IN DE DELTA is een (her)ontdekking van Nederland; een ode aan onze rivieren en kustgebied en de rijke natuur die zij onze delta brengen.

De zeearend strijkt neer in een hoge boom aan de rivier. Hij herkent het hier nauwelijks, want hij is hier al honderden jaren niet meer geweest. Alles is nu anders.

Lang is de natuur de grootste kracht geweest in het deltagebied dat nu Nederland heet. We zien de ontwikkeling naar onze tijd door de ogen van verrassende, kenmerkende dieren die de rivierdelta al lang voor ons bevolkten. Naast de zeearend zijn dat: de bever, net als ons dammen bouwend en kanalen gravend. Maar ook het haas, de cheetah van de polder, het onbekende pimpernelblauwtje en de epische reis van het stekelbaarsje in de heroïsche trektocht naar zijn paaigronden. Deze film toont op een krachtige manier het unieke landschap waarin we leven en de schitterende natuur die we in Nederland hebben.