De Wilde Stad

De Wilde Stad schetst een beeld van de stad vanuit een totaal nieuw perspectief: dat van de onopgemerkte inwoners, de vele wilde dieren en planten. In het kielzog van ’s werelds meest succesvolle diersoort, de mens, hebben veel dieren en planten hun leefgebied naar de stad uitgebreid. Zij profiteren op creatieve wijze van menselijke activiteiten en voorzieningen. De stad is een avontuurlijke jungle, een ecosysteem op zich.

Bergketens van glas en beton, industriële savannes, kilometers rioolbuizen. Voor een groot aantal wilde dieren, bomen en planten zijn onze straten, tunnels, waterwegen en gebouwen van baksteen net zo geschikt en aantrekkelijke als een oerbos of nieuwe wildernis. De stad verdringt of vervangt niet de natuur, het is natuur. De forenzende patatmeeuw en de vinexvos zijn net zo wild en bijzonder als de zeehond en de panda.

De Wilde Stad verbindt spannende, gescripte scènes met verrassende documentaire beelden van de stedelijke natuur, gefilmd op diverse locaties in de binnenstad van Amsterdam, met uitstapjes naar het havengebied, IJburg, de Zuid-as en een uitstapje naar het Arnhemse moerriool als ondergronds filmset. De stijl van de film is dynamisch, in de vorm van een mozaïek-film waarbij meerdere verhalen binnen de stad spelen aan de hand van 1 of meerder karakters (dieren) die elkaar terloops of direct raken. Een meeslepend verhaal vol avontuurlijke ontmoetingen tussen dieren en mensen.

Release: maart 2018
Productie: EMS Films
Regie: Mark Verkerk
Film Awards: Gouden Film

Veldkijker heeft voor De Wilde Stad camerawerk verricht voor o.a. scènes met vleermuizen, ratten, rivierkreeften, zangvogels, eekhoorns en kater Abatutu.