BN DeStem | Haven Moerdijk is decor voor natuurfilm De Nieuwe Wildernis 2

BN DeStem | Haven Moerdijk is decor voor natuurfilm De Nieuwe Wildernis 2

MOERDIJK – Bioscoopfilm De Nieuwe Wildernis 2 wordt voor een groot deel in haven- en industriegebied Moerdijk opgenomen. BN DeStem ging met de regisseurs op zoek naar ‘Hollands wildlife’.

Bijna nergens anders in Nederland gaan industrie en natuur zo goed samen als in haven- en industriegebied Moerdijk. Het gebied kent onder andere vijfhonderd plantensoorten en de grootste dichtheid aan patrijzen en veldleeuweriken van Noord-Brabant. Het unieke is het samengaan van twee werelden die onverenigbaar lijken: zware industrie en transport aan de ene kant en de grote biodiversiteit aan de andere kant.

Roofdier met groot aaibaarheidsgehalte

Maandagochtend 06:30 uur. We pakken de boot van Rijkswaterstaat naar de Sassenplaat, het eiland in het Hollandsch Diep tegenover Shell Moerdijk. Het is een baggerdepot en natuurgebied in een én opnamelocatie voor de nieuwe film. Drie bewoners van de haven spelen een hoofdrol: de egel, kleine mantelmeeuw en bunzing. ,,We willen het verhaal vertellen rondom bijzondere maar relatief onbekende soorten. We hebben gezocht naar karakters die ons in verbinding brengen met andere dieren. Het verraste ons dat egels die in het havengebied leven, goed kunnen zwemmen. Tegelijkertijd plunderen zij de nesten van vogels. Dat is boeiend om te laten zien”, vertelt regisseur Willem Berents.

Lees meer op de website van BN DeStem